Tisztelt Olvasó!

A 20 éves Hangszerészképző Iskola jubileumi rendezvénysorozatot szervez az Iparművészeti Múzeumban. Az eseményen nagyszabású hangszerkiállítással, előadásokkal, pódiumbeszélgetésekkel és záróhangversennyel ünnepel a magyar hangszerésztársadalom.

A rendezvényen gyerekprogram is lesz: a legifjabb látogatók készíthetnek kisebb hangszereket. Lendvai Tamást, a Zeneakadémia Hangszerészképző Iskolájának igazgatóját idézve: "A Zene Világnapja mellett megjelölünk egy napot, a Hangszerek Napját, hagyományteremtő kezdeményezésként. A zenei élet három fő tartóoszlopa a zeneszerző, az előadó és a háttérbe szorult hangszer illetve készítője. Ezzel az ünnepel változtatni kívánunk a helyzeten." Az esemény célja, hogy reflektorfénybe helyezze a hangszerészetet, a hangszereket és a szűkebb szakmai és a szélesebb közvélemény számára ismertté tegye a magyar hangszerészet értékeit. Bartók, Kodály és Liszt országában hozzájuk méltó hangszerész mesterek alkottak, többek között Beregszászy, Nemessányi, Schunda és Stowasser nemzetközi szinten is maradandó és korszakalkotó eredményeket mutattak fel. Ezen eredményekhez szükség volt a közegre, az elismerésre és az elfogadásra, ennek a hagyományait kívánja az ünnep lefektetni.
2011 május 20-21-22., Iparművészeti Múzeum díszterme.
Tovább
Lendvai Tamás a Hangszerészképző Iskola igazgatója +36 30 9848 537 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,
Domonkos Máté szerkesztő +36 30 500 1294, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.