Kedves Barátaim, Kollégáim, Ismerőseim!

 

 

Tudom, hogy 2011-ben, nagyszabású ünnepségsorozat keretében megünnepeltük a Hangszerészképző Szakközépiskola 20 éves fennállását. S természetesnek tartom, hogy az Intézmény életében ez a dátum a mérföldkő.

 

Mégis, a sors a mai nappal újabb 20 éves születésnapot ajándékozott nekem. 1994. február 3-án, pontosan 20 éve kaptam iskolaigazgatói kinevezésemet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Rektorától. Egy olyan egyedülálló iskolát kaptam/kaptunk, amelyet Semmelweis igazgató úr alapozott meg, s mint tudjuk, az alapokon nagyon sok múlik!

 

Ez a hosszú időszak rendkívül mozgalmas, – talán mondhatom – eredményekben is bővelkedő volt. Nem kívánom, s valószínűleg nem is tudnám minden részletét hiánytalanul felidézni. Az ilyen alkalmak mégis arra késztetik az embert, hogy egy kicsit megálljon és végig gondolja az eddig megtett utat.

 

…és miközben ezt tettem/teszem, arra kellet rájönnöm, hogy – persze – fontosak a különböző tevékenységek, eredmények, történések és események, ezekhez azonban mind-mind személyek tartoznak, akikkel együtt élhettem meg az elmúlt időszakot: Ti vagytok azok, akik nélkül ez a „projekt” nem jöhetett volna létre. A Veletek megélt idő, a közös tervek, munkák, örömek és olykor bánatok azok, amelyek színes, tartalmas, gazdag 20 évvé varázsolták életem egyik nagyon fontos időszakát.

 

Ezúton szeretném Nektek, Mindannyiótoknak megköszönni az együtt töltött időt. Vannak olyanok, akik már több is, mint 20 éve, vannak, akik kevesebb ideje részesei szakmai munkámnak – kivel mikor hozott össze az élet. Különösen köszönöm és megtisztelő számomra, hogy többeteket azóta már Barátomnak is tudhatok, s remélem, senkit sem bántottam meg…

 

Hálásan köszönöm azt a szeretetet, amit a szakma és oktatása iránt mutattok és amiből még nekem is jutott. Szeretném remélni, hogy még nincs vége ennek a korszaknak és sok szép év vár ránk.

 

A fent említettek kapcsán pedig Mindannyiunk nevében köszönöm Családom és a Gondviselés állandó, szeretetét és támogatását. Nélkülük sokkal rosszabbul jártatok volna!!!

 

A továbbiakra sok sikert, szép munkát és örömet kívánok

 

 

Köszönettel, Tisztelettel és Szeretettel

 

Lendvai Tamás

címzetes iskolaigazgató

 

 

2014.02.03.