A KIYO KITO TAIKO - első magyarországi japándobcsoport 14. születésnapi koncertje az IBS-ben.

A taiko vagy más néven wadaiko eredeti jelentése: japándob. A taiko továbbá jelenti a japándobokon játszott csoportos dobstílust, amelynek eredete több száz évre nyúlik vissza, s hazájában, Japánban annyira népszerű, hogy több 10 000 taikocsoport működik ott. 
Míg a műfaj vonzereje Amerikában, Nyugat-Európában, Ausztráliában és más országokban is újabb és újabb taikocsoportok születéséhez vezetett, az ezredfordulóig sem Hazánkban, sem Közép-Kelet-Európában egyetlen taikoegyüttes sem alakult.

A KIYO KITO TAIKO - első magyarországi japándobcsoportot 2000. március 21-én , ebben a térségben elsőként alapították, és azóta folyamatosan fejlődve képviseli ezt a vonzó és látványos zenei műfajt hazánkban, valamint a külföldi fellépések alkalmával.

A zenekar eddig egy videót, egy koncert DVD-t, valamint 4db CD-t jelentetett meg. Több mint hatórányi repertoárja nagy részét saját szerzemények teszik ki, de sok eredeti, hagyományos japán taiko dalt is játszik.

Több alkalommal felléptek Kárászy Szilvia műsorában, rendszeres résztvevői a Havasi Symphonic Concert Show-nak, valamint közreműködtek Tóth Gabi és az Anti Fitness Club produkcióiban is.

A március 22-i, 19 órakor kezdődő IBS-beli koncertjükön a legutóbbi studiólemezük műsorát fogják előadni, valamint egy "Best of" válogatást az elmúlt 14 év dalaiból, így ünnepelve a zenekar tizennegyedik születésnapját.

Mindekit sok szeretettel vár a zenekar:
Laár Dávid, Takaku Keijiro, Czizcze Beatrix, Vastag Gábor, Deli Zoltán, Rankasz Mária, Kiss Adrienn, Cozmei Anna, valamint Struve Gabriella és Sólyom Gábor.

Jegyek az IBS-ben, az ország összes netes jegyrendelő rendszerén keresztül, valamint kuponos(!) oldalakon is kaphatók!

További infók, anyagok a zenekarról:
facebook.com/kiyokito
www.taiko.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.