Oude Muziek Markt Igazi csemegét igér minden év szeptemberében Utrechtben azok számára akik a barokk zene iránt érdeklődnek.
A város 10 napon keresztűl koncertek sokaságának ad otthont, templomokban, koncerttermekben. A zenei fesztivált 3 napos hangszerkiállítás teszi még érdekesebbé a felújított zenei központban a Tivoli Vredenburgban. Az épület a budapesti Művészetek Palotájára emlékezteti a magyar látogatót.
Héjja Jánossal ketten színesítettük a közel hatvan nemzetközi  kiállítóval megrendezett fesztivált.
A nagy távolság sem riasztott el minket a részvételtől. 1500 km autózás után  a kiváló szervezésnek és igazán baráti fogadtatásnak köszönhetően feledni tudtuk e fáradságos utazást. A három nap alatt szinte megállás nélkül vonult az érdeklődő tömeg, profi zenészek , tanárok , növendékek amatőr muzsikusok és zenét kedvelők sokasága.
Ritkán fordult elő, hogy csend váltotta volna fel az állandóan zengő folyosókat és termeket.
Kézről kézre jártak a hangszerek, a cd és kottaárusoknál hosszan időzött a vásárolni kívánó zeneértő közönség. Az igazi érdeklődők többször is visszajártak újból és újból kipróbálni  zeneszerszámainkat.
Ez a három nap komoly feltöltődés volt számunkra. Sokszor megszólaltatták hangszereinket , láthattuk, hallhattuk, mások munkáit is. Újabb kapcsolatok, barátságok szövődtek.
A sok kellemes élmény ismét inspirációt adott a következő fesztiválon való részvételhez, mely októberben Amsterdamban lesz.
Újra készülhetünk munkáinkkal és  bizakodhatunk, hogy szükség van a mi hangszereinkre is!

 

Blaszauer Róbert
www.gamba.hu

További képek honlapunk Fotóalbumában, és további infók az alábbi linken:

 

http://www.oudemuziek.nl/festival/festival-2014/