Nyomtatás

Részletek

Baki Róbert hangszerkészítő mester.
http://www.masterviolin.eu

Baki Róbert 1980. szeptember 28-án született Szászrégenben. A hangszerkészítés fortélyaival már nagyon korán megismerkedett, mert édesanyja a szászrégeni hangszergyárban dolgozott.

Az általános iskola elvégzése után három éves szakmunkásképzésben vett részt, mint hangszerész tanuló. Első évben az iskola tanműhelyében elsajátította a kéziszerszámok használatát és a faanyag ismeretét. Ezután került édesanyja mellé a hangszergyárba, mint tanuló.

1998-ban sikeres szakmunkásvizsgát tett, mint képzett hangszerész. Ezután még három évig dolgozott a Vivarius hangszergyárban.

2002-ben, barátai javaslatára Magyarországra jött, ahol egy budapesti restaurátor műhelybe került. Pár hónappal később már saját műhelyben dolgozott ahol antik bútorokat újított fel. Közben gyakran látogatta a hangszerjavító műhelyeket és üzleteket.

Így ismerkedett meg Kónya Lajossal, akivel 2004 tavaszán közösen bérelték ki Semmelweis Tibor műhelyét. A magyarországi elvárások miatt még ebben az évben beiratkozott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hangszerészképző szakára. Ebben segítségére volt Semmelweis Tibor aki támogatta elképzeléseit.

Mestere a híres Kónya család legfiatalabb hegedűkészítője Ifj. Kónya Lajos volt. 2007 júniusában végezte el az iskolát. Nagyon fontosnak tartja a pontos munkát, ezáltal a hangszerei különleges akusztikai és esztétikai egyéniséget kapnak. Jelenlegi ismereteit újabb tapasztalatokkal igyekszik kiegészíteni a jobb megoldások reményében.

Kapcsolat

1087
Budapest
Luther u 1/C
Magyarország
Telefon: 0036208233323
Weboldal: masterviolin.eu/?content=br&lang=hun
Bachias RobertoBachias RobertoBachias Roberto