Tisztelt Címzettek!

Önök a Hangszerésziskola körlevelét olvassák, amelyben a hozzánk érkező felhívást továbbítjuk Önöknek.

Adatbázisunk közel száz címet tartalmaz.

Ezt a levelet titkos másolatban kapják.

E mostani  felháborító eset miatt, ismét kérjük a kollégák segítségét, fokozott éberségét!

Köszönettel: Hangszerésziskola

___________________________________________________________________

"Az XI. kerületben az Infopark B épülete előtt parkoló autómból lopták el a hangszereket.

Ezen a fenti linken találnak képeket a két hangszerről. Sajnos az a baj, hogy csak ilyen képeim vannak, mert nem voltak a hangszerek körbe fotózva.

Az egyik hangszer címkéjére Ladislav Prokop 1926 van írva. Ez egy (ha jól tudom, hogy így hívják) egy Stainer típusú magasabb homlokú hangszer. Ez a képeken is látszik talán. A lakkja, ahogy a képen is látszik nagyon fényes, csillogós. Egybehátú és a hátának az allján karcolásnyomok találhatók. Peter Infeld G-D, Pirastro Chromcor A és Pirastro Gold E húrok voltak rajta.

A másik hangszer színvilágában egészen hasonlít a Prokopra. Ez is egy egybehátú hangszer, ahol a nyak csatlakozik, látszik egy szeg. A hangszer elejének jobb felső részén a fa kissé hullámos, az oka számomra ismeretlen (talán víz). Superflex G-D-A és Pirastro Gold E volt rajta. A címkéjére Kudlik István nagykanizsai hangszerkészítő neve van írva egy 195x-es dátummal, mint felujító.

A két hangszer egy kínai duplatokban volt benne, melynek mérete kb. mint egy téglalap alakú szimplatoké. Könnyen felismerhető, mert a tetején található fogantyú le volt szakadva és a kottatartó részbe vissza volt hajtva. Viszonylag megviselt állapotban volt a tok már, a lábacskák mind az éléről mind az aljáról letörtek már és a huzata is foltos volt. A két hangszer két ilyen vajszínű hangszertartó zsákban volt a tokban és egy kékszínű takaróval voltak lefedve. A tok belső borítása is ugyanilyen kék színű. Volt továbbá benne egy Gustave Bernardel gyanta több póthúr(Gold E-k, Chromcor A-k, talán még Peter Infeld-ek is.). A tokban volt a számlatömböm, egy magyar kártya, egy DPA d-vote 4099-es hangszermikrofon és egy A4-es bugyiban rengeteg kotta, rajta különböző népzenei tájegység zenéjével.

Ezen kívül két fekete színű carbon vonó volt még a tokban, amiből az egyiknek ezüstözött csúcsdísze volt, a másiknak pedig kotyogott egy kicsit a kápája.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget."

Üdvözlettel:

Vizeli Bálint

2019/06/14, 22:12 írta hangszer
11 olvasták
riport-szecsodi-ferenccel-az-m5-hirekben-2019-junius-8-anhttps://www.mediaklikk.hu/video/m5-hirado-2019-06-08-i-adas/   8.08-9.35
2019/06/14, 22:11 írta hangszer
14 olvasták
2019/06/09, 14:31 írta hangszer
18 olvasták
megjelent-a-parlando-2019-3-szama Zenepedagógiai folyóirat   61. évfolyam   2019/3. szám   A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSZ)ingyenes internetes zenepedagógiai folyóirata (www.parlando.hu) Megjelenik egy évben hatszor(január, március, május, szeptember, október és november végén), de a jelen...
2019/05/20, 23:38 írta tassymari
86 olvasták
A jegyzőkönyv a Szakmai Fórumban olvasható.
2019/05/15, 15:28 írta hangszer
84 olvasták